Jänkäkoira - Kalaretket

Jokivarressa- kemijoen-yläjuoksulla.jpg
kalastusta-vuostimo-pyhätunturi.jpg
luonnon-keskellä-kemijoella.jpg
Kemijoen-Taimen-jankakoira.jpg
Loukaksenkosken-Harjus-jankakoira.jpg

Jänkäkoira on 2014 perustettu kalastusmatkailuun pohjaava yritys, jonka perustajana on innokas kalamies ja pohjoisen kävijä Juhani ”JUNNU” Korpela. Yritys toimii Kemijärven Vuostimon kylässä Kemijoen varressa ja vie asiakkaitaan kalaretkille Kemijoelle, Suomen pisimmälle joella ja myös muille läheisille vesialueille toiveiden mukaan.

Kemijoelle lähdemme Vuostimon venerannasta, josta teemme asiakkaan valitseman retken joko vetouistelemaan, jigikalastamaan tai perehdymme heitto-/ jerkkikalastuksen saloihin kalaisalla Kemijoella.

Kemijoki on tunnettu suurhauistaan, joita saadaan kauden aikana useita. Suurimmat, jopa 15 kilon hauet saavat kalastajan kuin kalastajan suun venymään leveään hymyyn. Noudatamme kalojen ala- ja myös ylämitoista annettuja ohjeita ja esim vapautamme kaikki yli 90cm hauet. Myös luonnonkantaiset Taimenet, joista suurimmat ovat lähes 7 kiloisia, on mahdollista saada koukkuunsa.

Joella liikumme moottoroidulla perinneveneellä tai ryhmän koosta riippuen Sun Tracker Katamariinilla.

Osalle kalastajista koskikalastus on se ainoa oikea kalastusmuoto ja silloi suuntaamme autolla tai veneellä vielä vapaana virtaaville Loukaksen- tai Jänkäläisen koskille. Näillä Koskilla on mahdollista saada villi Taimen tai ärhäkkä Harjus.

Lähistöllä sijaitsee myös Javarusjoki, joka on hieno Kemijokeen yhtyvä joki. Perhokalastusta harrastavalle Javarusjoki on ylikahlattavana todella hieno kokemus ja rantatörmän laavulla on hyvä levähtää eväitä nauttien ja lisävoimia keräten. Asiakkaiden saamat mitat täyttävät kalat valmistelemme mukaan vietäväksi asiakkaan niin halutessa.

Retkien opastuksesta vastaa Juhani ”Junnu” Korpela ja opastuskielenä englantikin taittuu.

TERVETULOA KOKEMAAN KIREITÄ SIIMOJA KEMIJOELLE.